Τροφή | Ποσοστό |
---|---|
Λάδι και ζάχαρη | Ίχνη |
Φρυγανιές, δημητριακά, ξηροί καρποί, μπαχαρικά, γλυκά και σνακς, καφές και κακάο σε σκόνη | 1% – 10% |
Βούτυρο, μέλι, αλεύρι, όσπρια, ρύζι | 10% – 20% |
Σκληρά τυριά, ψωμί | 20% – 40% |
Μαλακά τυριά, παγωτό | 40% – 60% |
Κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, σούπες | 60% – 80% |
Φρούτα, λαχανικά | 70% – 95% |
Χυμοί | 80% – 90% |
Γάλα | πάνω από 90% |
Τα στοιχεία για την ενότητα ‘Το Νερό στη Διατροφή’ έχουν συγκεντρωθεί, μεταξύ άλλων, από τους εξής διεθνείςς Οργανισμούς: Water Quality Association (WQA), International Water Association (IWA), World Health Organization (WHO), American Dietetic Association (ADA) και American Heart Association (AHA).