Loader

Η ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. ΤΟ 2023

–   Η ανοδική πορεία της ΣΟΥΡΩΤΗ  Α.Ε κατά το έτος 2023, τόσο σε ποσότητα προϊόντων όσο και σε κύκλο εργασιών (όγκος-αξία), είναι αποτέλεσμα καίριων επιλογών και αλλαγών, που αποφάσισε  και υλοποίησε η νέα διοίκηση, με επί κεφαλής την κ. Φρίντα Μελετίδη, σ’ όλα τα επίπεδα και στρατηγικές  της Εταιρείας, με αιχμή του δόρατος στον εμπορικό σχεδιασμό.

– Ο Εμπορικός Διευθυντής της επιχείρησης κ. Θεόδωρος  Μπέσσας,  ανέφερε ότι η εταιρεία για το 2023 έδωσε έμφαση  ιδιαίτερα στη συνεργασία με τα δίκτυα των χονδρεμπόρων  σε όλη την Ελλάδα, δίκτυα που στήριζαν την ΣΟΥΡΩΤΗ για πάρα πολλά χρόνια. Όσον αφορά το κανάλι των εξαγωγών αναπτύχθηκαν οι αγορές  εξωτερικού,  υφιστάμενες  και νέες  και διατηρήθηκαν οι διανομές στο οργανωμένο λιανεμπόριο (Modern Trade ). Στο τέλος του χρόνου αυτού, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας θα σημειώσει σημαντική αύξηση  +33% ενώ ο όγκος θα κυμανθεί σε ποσοστό αύξησης +50%  (λόγο μεγάλης συμμετοχής του ΥΔΩΡ) σε σύγκριση με  τα αποτελέσματα  του  έτους 2022.

Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός  ότι, με το κλείσιμο του  τρέχοντος έτους, η Εταιρεία θα σημειώσει  τα πρώτα κέρδη μετά από 15 χρόνια συνεχών ζημιογόνων αποτελεσμάτων, κυρίως εκείνων του έτους 2022. Συγκεκριμένα, το EBITDA θα κλείσει φέτος  θετικά στο ποσόν των 680.000 ευρώ, βελτιωμένο δηλ. κατά 2.300.000 ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

–   Η κ. Φρίντα Μελετίδη, Γενική Δ/ντρια & Δ/νουσα Σύμβουλος της ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, σε  σχετική δήλωσή της αναφέρει :

Δικαίως αισθανόμαστε  ικανοποιημένοι και  υπερήφανοι για τα  οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα της Εταιρείας μας, αλλά και για το θετικό κλίμα  μεταξύ των εργαζόμενων και συνεργατών μας,  που συνέβαλαν  αποφασιστικά στην επίτευξή τους   και   μας εμψυχώνει στις προσπάθειές μας    να έχει η ΣΟΥΡΩΤΗ τη θέση που αξίζει και μπορεί να έχει στον κλάδο. Συνεχίζουμε  έτσι με την μελέτη του νέου επενδυτικού πλάνου και με την υλοποίηση μέρους αυτού, σε πρώτη φάση.  ΄Εχοντας παραγγείλει τα δύο πρώτα μηχανήματα ήδη από τον Ιούλιο 2023, αναμένουμε την εγκατάστασή τους  κατά το τέλος του α΄ τριμήνου 2024  και παράλληλα  ενεργούμε για την προμήθεια νέων μηχανημάτων (προκαταβολές κλπ). Σημειώνουμε επίσης ότι,  ήδη από τον Νοέμβριο 2023, υλοποιούμε μελέτες και  σχέδια   για τις αναγκαίες κτηριακές βελτιώσεις και υποδομές.

Το έτος 2024 θα είναι σίγουρα  κομβικής σημασίας ορόσημο και  χρονιά – σταθμός για την ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, που θα σηματοδοτήσει  την πορεία της. Εμείς, θα συνεχίσουμε  για την δημιουργία των βάσεων και των προϋποθέσεων για την ανάπτυξή της,  σύμφωνα με τους στόχους που επιλέξαμε από αρχές 2023  που αναλάβαμε. Με συνέπεια, γνώση, επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας, σχεδιάζουμε  συγκεκριμένες στοχευμένες στρατηγικές, έχοντας την  απόλυτη βεβαιότητα  πως η ΣΟΥΡΩΤΗ  ΑΕ θα συνεχίσει να είναι ο leader στον κλάδο του φυσικού μεταλλικού νερού και όχι μόνο.